انجام پروژه پژوهشی برای طراحی داروی مهارکننده بیماری لیستریوز (لیستریوزیس Listeriosis) که اطلاعات بیشتر آن را در ادامه مطلب در قالب یک اینفوگرافی گذاشته ایم ازجمله فعالیت های پژوهشی دپارتمان طراحی دارو تیم تحقیقاتی بیوکمپ (BIOCAMP) می باشد.
لسیتریوسیس: یک گونه گیاهی از خانواده Lecythidaceae
لسیتریوسیس یک گونه گیاهی چوبی است که برای اولین بار در سال 1758 به عنوان یک گونه توصیف شد. این گونه بومی آمریکای مرکزی و جنوبی است. چندین گونه از لسیتریوسیس دانههای خوراکی تولید میکنند که با انواع نامهای متداولی مانند گردوی بهشت، قوری میمون، گردوی خامهای و گردوی ساپوکایا شناخته میشوند.
ویژگیهای لسیتریوسیس
لسیتریوسیس شامل درختان بسیار بزرگی است که با میوههای چوبی خود که دارای درپوشی است، متمایز میشوند. این میوهها به نامهای مختلفی مانند گردوی بهشت، قوری میمون، گردوی خامهای و گردوی ساپوکایا شناخته میشوند.
کاربردهای لسیتریوسیس
دانههای بسیاری از گونههای لسیتریوسیس خوراکی هستند. لسیتریوسیس زابوکاجو شاید مهمترین گونه خوراکی باشد، اما دانههای L. ollaria و L. pisonis نیز مورد استفاده قرار میگیرند2. میوه آن به اندازه یک نارگیل است و گرد و چوبی است، با درپوشی که وقتی به بلوغ میرسد، پرت میشود. در داخل میوه هر جا از هشت تا 40 دانه وجود دارد که پس از مدتی از کپسول چوبی سقوط میکنند.
روغنی که از دانهها استخراج میشود، بیطعم و رنگ شفافی دارد. در برزیل برای ساخت صابون سفید استفاده میشود. همچنین به عنوان منبع نور سوخته میشود. چوب آن در ساخت و ساز، کابینت سازی و ساخت دسته ابزار و سایر اقلام چوبی مورد استفاده قرار میگیرد. دانهها پوستهدار شده و سپس خام، برشته یا جوشانده میشوند.